Ile warte są autoalarmy montowane w ASO?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Jabar1975, Nie STI, ale GT to wiem ze bylo, a nowszy chyba tez gdzies widzialem :twisted:
    TDI 205PS
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

NIC!
    Są nic nie warte.

Niby to banal, bo kazdy o tym wie, ale chyba nie kazdy zdaje sobie z tego sprawe - dlatego zakladam ten temat.

Przewaznie sa to alarmy warte pare zeta za ktore ASO kasuje ponad 1000PLN, albo, że niby dorzuca gratis w formie zachety do zakupu...

Miejsca montazu sa takie, ze dziecko jest w stanie znalezc centralke. Dodatkowo, o czym dowiedzialem sie wczoraj, niektore z alarmow montowanych w ASO, (np. taki jak byl u mnie) mozna calkowicie odlaczyc takim standardowym, pasujacym do wszystkiego kluczykiem. W tym momencie alarm jest rozbrojony a samochod free-to-go. :twisted:

NIE JEST TO ZADNE ZABEZPIECZENIE ANTYKRADZIEZOWE!

Jesli wiec macie alarmy montowane w ASO, to radze podjechac do jakiegos profi zakladu celem zweryfikowania ile jest on wart i ewentualnie wymiane na nowe urzadzenie. Koszty naprawde nie sa duze.
    Pamietajcie, ze Octavie ostro giną - nawet te kilkuletnie!
    TDI 205PS

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

świeta prawda!
      to z kluczykiem jest najlepsze, bo podobno nawet uzywajac tzw. "łamaka" wylacza sie alarm
      i jeszcze druga rzecz - czy ktokolwiek reaguje na wyjacy alarm???
      pzdr!
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• bernardo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1083

...a na domiar złego w dziecinny sposób można się dobrać do seryjnego imo... w białych rękawiczkach :evil:
        A ceny ASO są po prostu z kosmosu :? no i wiadomo co się ma zamontowane i gdzie...
        aczkolwiek...
        NajtFukinPatrol North-West
        Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
        WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• wolf
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2005
          • 161

Ja mam fabie z 2005r i co odziwo przyjechala z zamontowanym autoalarmem prosto z fabryki alarm mam w kluczyku skladanym, w wew niema zadnych wystajacych czujek ruchu, jednak jakie bylo moje zdziwienie jak okazzalo sie ze alarm ma ową funkcje i teraz zagadka w ktrorym miejscu one sa umiejscowione :wink:. Mam kolege co tez maila fabie dopoki jej nierozbil, ktoregos razu buchneli mu radio, ale w jaki kulturalny sposob ani szyby nie wybili ani zamaka niepopsuli.....poprostu mial alarm z funkcja domykania szyb, wystrczylo wsadzic kluczyk do dzrzwi przytrzymac dluzej i szyby same zjezdzaja w dół, proste co nie :evil:
          Wracajac do mojego alarmu jest to zwykly brzeczek ktory tylko ze wydaje dzwiek srajacego kota, predzej karetke uslysze jadaca daleko niz swoj alarm, ale cena tego alarmu kosmiczna 850z,l za co?? Dlatego uwazam ze najlepsze sa zabezpieczenia indywidulane zadne komercyjne alarmy

Mam pytanie co sadziecie o zabezpieczeniach skrzyni biegów, czy warto ja zakladać jesli tak to jaki model?
          FabiaClub.pl
          Koni Sport+Vogtland-40
          PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• BioBogon
            Elegance
            • 2005
            • 921

Z tego co się czyta na sieci, jakie auta kradną i jak były zabezpieczone to pozostaje tylko jakieś wymyślne customowe zebezpieczenie i oczywiście AC.

Niestety, żeby kupić AC trzeba mieć 2 zabezp., więc zostaje fabryczny imo i pewnie alarm montowany przez ASO jak kupi się nowe auto. Serwisy ciągle będą zarabiały 1kzł na nowych autach z alarmami.

Zamieszczone przez wolf
            Mam pytanie co sadziecie o zabezpieczeniach skrzyni biegów, czy warto ja zakladać jesli tak to jaki model?
            To było już wałkowane i generalnie opinia jest, że łatwo to obejść. Dyskusja na ten temat:
            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• mariobros
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 551

Zamieszczone przez BioBogon
              (...)
              Niestety, żeby kupić AC trzeba mieć 2 zabezp
              (...)
              I tu jest sedno. Sam nie kupowałem alarmu w ASO, żeby auta nie ukradli, a właśnie dlatego, żeby móc wykupić AC... I doskonale zdawałem sobie sprawę, że są lepsze alarmy od tego, który mam...
              Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
              Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Ziomal
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 5841
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

mariobros, a co z gwarancją? przecież jak Ci coś pójdzie z elektryką to tracisz gwarancje?
                Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez Ziomal
                  mariobros, a co z gwarancją? przecież jak Ci coś pójdzie z elektryką to tracisz gwarancje?
                  jezeli nie jest to jakas "samoroba" to nikt ci niezakwestionuje gwarancji, takie jest zreszta zdanie ASO - pytalem, tak samo w przypadku zabezpieczen mechanicznych.
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• autorus
                    Rider
                    • 2004
                    • 508

Ja mam kartę Speed Dog czy jakoś tak. Raz na jakiś czas zapominam jej wziąć z sobą i dymam do domu bo autko zaczyna wyc i się blokuje. Sczególnie nie lubię stać na wiadukcie.
                    No i załozyłem blokadę skrzyni biegów. Ale zakładam ja tylko w wyjatkowych okolicznościach, bo to jednak sporo roboty. Przynajmniej jak dla mnie.

Autorus :szeroki_usmiech

A odnośnie kupowania alarmów, to mam przykre doswiadczenia. Jak mi założyli goście w poprzednim samochodzi to do tej pory jego właściciel ma do mnie pretensje. Gówniany alarm czy gówniana firma?

Autorus
                    http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                    Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                    Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

Ja też jestem zdania że alarm z ASO nic nie daje dladtego lepiej jest poświęcić pare groszy wicej i kupić coś porządnego i dobrze zamontować jakiś immo na karte lub klawiature plus dobry alerm lub inne mechaniczne zabespiczenie np. Niedźwiadek

Komentarz

• Ziomal
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 5841
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

djczas, Bear Lock o to Ci chodzi? Kurde zasmuciliście mnie wiadomością że alarm fabryczny to szajs jakiś hmm to juz nie wiem co robić , może jakis ukryty przycisk jak koledzy mają . Ppozdrawiam
                        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• chester121
                          L&K
                          • 2005
                          • 1053

fabryczne auto alarmy nie sa szajsem(dzialaja jak inne)
                          tylko jedynym ich minusem(i moze najwiekszym) jest to ze centralka sterujaca jest zawsze montowana w jednym miejscu a to bardzo ulatwai zlodziejowi rozbrojenie go
                          wiec wystarczy ze zmeinisz polozenie centralki w jakies inne (trudno dostepne miejsce)
                          i alarm fabryczny bedzie tak samo sprawny jak kupiony u firmy zajmujacej sie montazem(a moze nawet lepszy)

bo mozna latwo sobie wyobrazic ze koles ktory zaklada ci auto alarm wie wszysko o nim
                          wiec po zakonczonej roboicie szybki
                          telefon do znajomego opisuje co gdzie wsadzil jaki model itp
                          i po chwili nie ma auta :?

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez chester121
                            fabryczne auto alarmy nie sa szajsem(dzialaja jak inne)...
                            ...najtansze, najprymitywniejsze, najlatwiejsze do rozbrojenia alarmy
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

Zamieszczone przez szkoda
                              Zamieszczone przez chester121
                              fabryczne auto alarmy nie sa szajsem(dzialaja jak inne)...
                              ...najtansze, najprymitywniejsze, najlatwiejsze do rozbrojenia alarmy
                              Dokladnie - szajseks za 49,99 PLN.
                              TDI 205PS

Komentarz

• chester121
                                L&K
                                • 2005
                                • 1053

nie wiem czemu tak uwazacie??
                                ja w swojej octavce mam alarm z wszystkimi czujnikami dostepnymi na rynku
                                (ultradzwiekowe, udarowe, przechylenia, rozbicia szyb, itp)
                                jedyne co zmienilem to wyciagnolem centralke z fabrycznego miejsca i wmontowalem ja gdzie indziej :wink:
                                co do rozbrojenia to kazdy alarm zlodziej rozbroi w takim samym czasie (lub podobnym)
                                u mnie jest tak schowany i tak trudno sie do niego dostac ze bedzie mial troche glowkowania
                                dodatkowo otrzymalem syrene wspomagajaca( jedna umieszczona standardowo druga schowana)

MiKruS, mozesz mi powiedziec po czym wnosisz ze seryjne sa kiepskie????
                                bo moze sie myle i trzeba by podjechac do fachowca na zalozenie innego
                                w sumie alarmy na allegro sa kolo 200zl jakies terminatory itp :szeroki_usmiech
                                czy takie sa dobre?? mozesz mi powiedziec w takim razie jakie sa dobre( co musza posiadac itp) pzdr

Komentarz

• BioBogon
                                  Elegance
                                  • 2005
                                  • 921

Re: Ile warte są autoalarmy montowane w ASO?

chester121, przecież napisał:

Zamieszczone przez MiKruS
                                  Miejsca montazu sa takie, ze dziecko jest w stanie znalezc centralke. Dodatkowo, o czym dowiedzialem sie wczoraj, niektore z alarmow montowanych w ASO, (np. taki jak byl u mnie) mozna calkowicie odlaczyc takim standardowym, pasujacym do wszystkiego kluczykiem. W tym momencie alarm jest rozbrojony a samochod free-to-go. :twisted:
                                  Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• MiKruS
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 7976

chester121, Ja nie jestem fachowcem od alarmow. Napisalem czego dowiedzialem sie na przestrzeni ostatniego miesiaca od ludzi ktorzy sie na tym znaja i od tych co pracuja w ASO.

Wyciagnalem z tego wnioski, ale nie zamierzam nikogo do niczego przekonywac czy namawiac.

A jesli pytasz dlaczego seryjne sa kiepskie, to napisalem w pierwszym poscie na przykladzie mojego alarmu, ktory mozna bylo deaktywowac kluczykiem od blokowania klawiatury w przedpotopowych komputerach.
                                    Poza tym twierdzenie, ze kazdy alarm jest dobry, tylko centralki sa zle umieszczane jest troche takie jakby twierdzic, ze kazdy telewizor emituje tak samo dobry obraz i dzwiek tylko jego umieszczenie w mieszkaniu moze byc złe.

Podsumowujac, nie napisalem tego tematu, zeby sie madrzyc ile to wiem w temacie alarmow, tylko, zeby wybudzic forumowiczow ze snu zimowego, w jakim sam bylem, ze mam alarm i jest wszystko fajnie.

Nie jest fajnie. Powtarzam - jesli macie ASO-owy alarm, to prawie tak jakbyscie mieli otwarty samochod.
                                    Jest szansa, ze nikt tego nie zauwazy, ale kiedys szczescie moze sie skonczyc. Pozostawiam do przemyslenia. Z mojej strony EOT.

[ Dodano: Czw Lut 02, 2006 9:37 pm ]
                                    BioBogon, Przegapilem jakos Twoj post - dokladnie o to chodzi.
                                    TDI 205PS

Komentarz

• chester121
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1053

no to nie wiem co mam robic zmieniac ten moj czy pozostac
                                      w sumie na allegro alarmy sa w cenach po400zl(czy takie sa dobre )
                                      czy szukac czegos innego???

Komentarz

• BioBogon
                                        Elegance
                                        • 2005
                                        • 921

chester121, idź w jakieś customowe zabezpieczenie, jak się boisz o auto. Coś zupełnie z innej beczki, dodatkowy imo na guzik lub kartę. A może jakieś podmiany kabli.

Ja bym chętnie wywalił blokadę skrzyni, bo mnie tak wkurza to wkładanie i wyciąganie bolca. Kurna, co się tego na wkładam jak wsiadam do auta: radio, blokada i na koniec okulary. Radio też bym dał jakieś Safari, żeby nie kusiło :lol:
                                        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

chester121, ja o swoich "zabezpieczeniach" dowiedzialem sie dokladnie tego samego co MiKruS, stad takie wlasnie a nie inne opinie.
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• chester121
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1053

a jeszcze jedno pytanie(moze dziwne ale)

jak mozna i gdzie sprawdzic skutecznosc swojego alarmu???
                                            czy np w firmach ktore montoja alarmy
                                            maja jakies testy na sprawdzenie alarmu czy rzeczywiscie o dupe rozbic czy moze dobrze zabezpiecza????

ja tez generalnie nie znam sie na alarmach i podczas kupna auta jak zaproponowali mi alarm w full opcji(wszystkie czujniki) plus dodatkowa syrene(ukryta)
                                            to bardzo mi sie to spodobalo dlatego wzialem go

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

chester121, najlepszymi zabezpieczeniami jest blokada skrzyni i jakieś inne włąsnej roboty zabezpieczenie oraz zewnetrzny immobilaiser a jesli chodzi o alarm to taki z powiadomieniem radiowym
                                              P.S. najlepiej samemu dorób sobie klucz u ślusarza bez niczego sam grot i posłuż sie nim jak włączysz alarm

Komentarz

• mariobros
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 551

Ja się zastanawiam, czy po okresie gwarancji...

...nie dorobić prostego zabezpieczenia. Dołożyć coś nieskomplikowanego (choćby kupionego na allegro) w jakiś istotny obwód, a będzie to sterowane z dodatkowego pilota. To chyba będzie najwygodniejsze zabezpieczenie...
                                                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                                                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

Pracuję...